Bo på bro

Om Bo Beverlöv

”Jag är spelsugen!”

Jag är Västerbotten-trubaduren och enmansbandet som spelat i olika coverband sen 70-talet. Mina rötter har jag i byn Grundfors fyra mil söder om Storuman.

”Jag älskar att rocka loss på gitarren, med eller utan bakgrundskomp!”

Mitt hjärta ligger i 50- och 60-tals musiken. Men man kan inte rocka jämt.

Jag värnar också om det svenska kulturarvet av visor. Där är nog favoriterna Dan Andersson och Cornelis Vreeswijk.

Min repertoar är bred och består av pop, rock, schlager och visa. Därför blir det alla möjliga olika slags ”gigs”: pub, dans, visafton, sjukhem, firmafester, bröllop, födelsedag, et. c.

”He je hit, om int’, skämmes tamejfan!” (CD-skiva från 2009)

Jag och Erold Westman fick ett tokryck och anmälde oss till Talang 2008, som hade både uttagning och TV-inspelning i Umeå. Min 40-åriga låt ”Myggan” framfördes. Vi blev uttagna och fick vara med på inspelningen, med livepublik och Juryn!

Tobbe Trollkarl tyckte att vi var en blandning av Pistvakt och Mora träsk. Bert Karlsson gillade oss och jämförde oss med Eskefeurat. Sophia Wistam tyckte att vi var Norrlandsguld personifierade men fick hjälp från Bert att trycka godkänt! Oscarsteatern i Stockholm tog emot oss, men vi fick säga tack och bock till Bert och co. i juryrummet. Vi fick i alla fall två minuter i riks-TV på bästa sändningstid. :)

2009 var det dags igen! Castingen var i Luleå och jag gick vidare till final. Framförde den då nyskrivna låten ”Slagbjörn”. Den och 10 låtar till finns på CD-skivan ”He je hit, om int’, skämmes tamejfan”, med Talang-Bo och Robinson-Erold!

Skivan fick två VF-symboler av recensent Niclas Holmlund, Västerbottens Folkblad. Enligt recensenten är det texter med norrländsk tematik och berättelser om pojksträck man kan dra på munnen åt. En blandning av rock och visa, Eddie Meduza möter Pistvakt.

Gert Fylking verkade också gilla skivan för han spelade ”En remdriven Monark” i

Rix MorronZoo den 8 september 2009!

Thomas Neraasen från det norska nätradioprogrammet ”For swingende” recenserade CD:n 2009 och valde två favoriter, ”En remdriven Monark” och ”Timmerkojan”.

”Jag vill ha bra musikgrejer”

Så jag har investerat i det bästa. Det är åtminstone vad Micke Åden och Anders Östman på 4Sound i Umeå påstår. De är experterna jag anlitar för min musikutrustning.